Η εταιρεία

Η ITF Hellas είναι θυγατρική της Italfarmaco και μέλος του πολυεθνικού Ομίλου ITALFARMACO. Η Italfarmaco ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938 και είναι σήμερα μια Ιταλική φαρμακευτική βιομηχανία με ισχυρή διεθνή παρουσία. Είναι η έκτη σε μέγεθος φαρμακευτική βιομηχανία στην Ιταλία και δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων. Η Italfarmaco προωθεί προϊόντα με υψηλό θεραπευτικό δείκτη και δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της γυναικολογίας-μαιευτικής, νευρολογίας, καρδιολογίας, ανοσολογίας και ογκολογίας.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται διεθνώς σε περισσότερες από 40 χώρες και διαθέτει τα φαρμακευτικά προϊόντα της στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Ηνωμένο Βασίλειο, Πολωνία, Ρωσία, Τουρκία, Χιλή, Περού, Βενεζουέλα, Μαρόκο, Ν. Κορέα, Κίνα, Ινδία, Αίγυπτο, Γεωργία και αλλού. Συνολικά απασχολεί προσωπικό άνω των 2.100 ατόμων και ο συνολικός κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ. Σκοπός της εταιρείας είναι να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, προσφέροντας φαρμακευτικά προϊόντα και υπηρεσίες σχεδιασμένες ειδικά για παθήσεις που προσβάλλουν τον άνθρωπο.

Ο Όμιλος Italfarmaco διακρίνεται για τα ερευνητικά του εργαστήρια όπου τρέχουν προγράμματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και νέων φαρμακευτικών μορφών. Ειδικότερα, ο Όμιλος Italfarmaco δραστηριοποιείται ενεργά στους τομείς της έρευνας κυρίως στον καρδιολογικό τομέα αλλά και σε νοσήματα που αφορούν μεταβολές του ανοσολογικού συστήματος.

Διαθέτει επίσης σύγχρονα, υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια, όπου παράγει τα προϊόντα της με τα υψηλότερα standard ποιότητας. Ένα από τα εργοστάσια, όπου παράγονται τα ενέσιμα και τα στέρεα από του στόματος φάρμακα βρίσκεται στο Μιλάνο. Μια δεύτερη παραγωγική μονάδα, για την παραγωγή πόσιμων διαλυμάτων βρίσκεται στη Μαδρίτη και άλλη μία στη Χιλή, ενώ εργοστάσια παραγωγής χημικών και δραστικών πρώτων υλών βρίσκονται επίσης στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Βραζιλία. Εκτός της ερευνητικής δραστηριότητας, παραγωγής και προώθησης φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, η Italfarmaco παράγει και δραστικές πρώτες ύλες για τη φαρμακευτική βιομηχανία μέσω της θυγατρικής της με την επωνυμία Chemi S.p.A. Η Chemi S.p.A. πουλά περίπου το 80% των προϊόντων της σε ξένες αγορές (Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ), όπου συνεργάζεται με πολλές διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες. Η Chemi S.p.A. είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών δραστικών πρώτων υλών και διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στα πεδία των φωσφολιπιδίων και πεπτιδίων.

ITALFARMACO

http://www.italfarmaco.com