Μάρτιος 2014

Νεότερες Εξελίξεις σχετικά με το Σύνδρομο των Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014

Η  Ινοσιτόλη βελτιώνει τη γενική κλινική εικόνα και τη γονιμότητα
των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Η Ινοσιτόλη, που είναι  βιταμινούχος παράγοντας του συμπλέγματος βιταμινών B βελτιώνει τη γενική κλινική εικόνα και τη γονιμότητα των γυναικών με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών,  διορθώνοντας τις μεταβολικές και αναπαραγωγικές αλλαγές που σχετίζονται με το Σύνδρομο, σύμφωνα με τους ομιλητές κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή σχετική επιστημονική εκδήλωση της
Α\' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΓΝΑ \"ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ\", με Δ/ντή  τον Καθηγητή κο Δημ. Λουτράδη.

Σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες ,που έχουν διεξαχθεί μέχρι σήμερα,  όπως τόνισε ο κος Maurizio Bini, Καθηγητής  Μ/Γ στο Πανεπιστήμιο του Μιλάνο και Δ/ντής του Κέντρου Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής  του  Νοσ.  Niguarda Ca\' Granda, οι θεραπείες του Συνδρόμου Πολυκυστικών  Ωοθηκών (ΣΠΩ)  με ινοσιτόλη παρέχουν βελτίωση της λειτουργίας των ωοθηκών, βελτίωση της ινσουλιναιμίας, βελτίωση του ορμονικού προφίλ και μείωση των περιφερικών επιδράσεων των ανδρογόνων.

Η ινοσιτόλη, υπάρχει ως συστατικό των φυτικων ινών & περιέχει  9 στερεοϊσομερή, από τα οποία τα πιο σημαντικά είναι η μυο-ινοσιτόλη και η D-chiro-ινοσιτόλη. Στην αγορά διατίθεται από τα φαρμακεία ως συμπλήρωμα διατροφής (Inofert)  που περιέχει ινοσιτόλη και φυλλικό οξύ.

Όπως και οι άλλες βιταμίνες της ομάδας B, η ινοσιτόλη είναι υδατοδιαλυτή, λόγος για τον οποίο μια πιθανή πρόσληψη σε καθαρή μορφή δεν προκαλεί δυσανεξία ή τοξικότητα.

Για τις γυναίκες που δεν επιθυμούν να τεκνοποιήσουν, διευκρίνισε ο Καθηγητής,  η μυο-ινοσιτόλη μπορεί να ρυθμίσει την περίοδο, να μειώσει τα επίπεδα των ανδρικών ορμονών και να βοηθήσει στον περιορισμό της ακμής. Ο συνδυασμός της μυο-ινοσιτόλης και D-chiro-ινοσιτόλης είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός στις γυναίκες με πρόβλημα παχυσαρκίας ή με Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI) μεγαλύτερο από 25.

Σε περίπτωση που έρθει η στιγμή που η γυναίκα επιθυμεί να μείνει έγκυος, η χορήγηση της μυο-ινοσιτόλης αποκαθιστά - ρυθμίζει τη λειτουργία των ωοθηκών, προάγοντας την ωορρηξία και συμβάλλοντας έτσι στη γονιμότητα.

Επιπρόσθετα, η   χρήση συμπληρώματος ινοσιτόλης, (Inofert) χάρη στην ικανότητά της να αυξάνει την ευαισθησία στην ινσουλίνη, συντελεί στη βελτίωση της ποιότητας των ωοκυττάρων και στην αύξηση του αριθμού των ωοκυττάρων που συλλέγονται έπειτα από διέγερση των ωοθηκών σε ασθενείς οι οποίες υποβάλλονται σε διαδικασία Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών επεσήμανε ο Αναπλ. Καθηγητής  Μ/Γ Παν. Αθηνών  κος Π. Δρακάκης είναι η πιο συχνή ενδοκρινική πάθηση στις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας και επηρεάζει το 10 - 15% των γυναικών.

Μία γυναίκα πάσχει από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών όταν  παρουσιάζει δύο από τα τρία παρακάτω συμπτώματα:

  • Πολυκυστική μορφολογία των ωοθηκών τεκμηριωμένη με υπερηχογραφικάκριτήρια.
  • Διαταραχές εμμηνορρυσίας (όλιγο ή και ανωοθυλακιορρηξία )
  • Υπερανδρογοναιμία ( Ακμή ή και υπερτρίχωση προσώπου, θώρακα κοιλιάς,
    μηρών αλλά και υπερανδρογοναιμία βιοχημικά τεκμηριωμένη)

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών, συνέχισε ο κος Δρακάκης, σχετίζεται με διαταραχές της περιόδου, υπογονιμότητα, παχυσαρκία και δασυτριχισμό ενώ η αιτιολογία του είναι αδιευκρίνιστη.   Η προσεκτική αξιολόγηση και θεραπεία όχι μόνο βελτιώνει την ποιότητα ζωής και δίνει τη δυνατότητα  τεκνοποίησης στην γυναίκα αλλά και προλαμβάνει την εμφάνιση μακροπόθεσμων επιπλοκών, επικίνδυνων για τη ζωή των ασθενών.

Ο  Καθηγητής Μ/Γ κος Δημ. Λουτράδης,  Δ/ντής της Α\' Παν. Μ/Γ Κλινικής του ΓΝΑ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ", αναφερόμενος στα Νεότερα Δεδομένα στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή, τόνισε ότι οι τεχνικές για την in vitro ανάπτυξη των ανθρώπινων εμβρύων, ανοίγουν νέους ορίζοντες για τη δημιουργία και τη βελτίωση βιώσιμων και γενετικά υγιών εμβρύων.

Έμβρυα μπορούν με επιτυχία να πολλαπλασιαστούν in vitro, τεχνικές μεταφοράς του πυρήνα προσφέρουν νέες θεραπείες για γενετικά νοσήματα κι ακόμη την ενδεχόμενη κατασκευή γαμετών ενώ δοκιμάζονται νέες τεχνικές ωρίμανσης in vitro  των ανθρώπινων ωαρίων που θα  βρουν εφαρμογή  σε γυναίκες με ΣΠΩ, πτωχές απαντήτριες ή ασθενείς στις οποίες απαγορεύεται να χορηγηθούν φαρμακευτικά σχήματα. Τέλος η πιθανή παραγωγή αρχέγονων κυτταρικών σειρών (stem cells) προερχόμενων από πολυδύναμα εμβρυικά κύτταρα είναι στο ξεκίνημά της και θα πρέπει να εξετασθεί σε σχέση με τα ηθικά και νομικά πλαίσια της αναπτυσσόμενης ανθρώπινης  αναπαραγωγής

 

 

Μάρτιος 2014

Νεότερες Εξελίξεις σχετικά με την Ενδομήτρια Θρέψη στην εγκυμοσύνη

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2014

Ιδανική ενδομήτρια θρέψη: ένα σημαντικό κλειδί για την υγεία της μέλλουσας μαμάς και του νεογνού.

Η μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει απλά να προσλαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά  και στις σωστές ποσότητες.

Η διατροφή στην εγκυμοσύνη είναι ίσως από τα σημαντικότερα ζητήματα τα οποία καλείται να αντιμετωπίσει τόσο η ίδια η εγκυμονούσα όσο και ο Γυναικολόγος της, αποσκοπώντας στη δημιουργία αποθεμάτων των κατάλληλων θρεπτικών ουσιών για το έμβρυο και μετέπειτα για την παραγωγή ενός πλούσιου σε θρεπτικά συστατικά μητρικού γάλακτος κατά το θηλασμό (ποιοτικό μητρικό γάλα), τόνισαν μεταξύ άλλων οι ομιλητές κατά τη διάρκεια Συνέντευξης Τύπου, με αφορμή σχετική επιστημονική εκδήλωση της  Α' Πανεπιστημιακής Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής του ΓΝΑ "ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ", με Διευθυντή  τον Καθηγητή κο Δημήτριο Λουτράδη.

Η εγκυμοσύνη, τόνισε ο κος Λουτράδης, αποτελεί μια από τις ομορφότερες και σημαντικότερες περιόδους στη ζωή κάθε γυναίκας. Η αναπαραγωγή ολοκληρώνει ουσιαστικά τη γυναικεία φύση. Επίσης, ολοκληρώνει την έννοια της οικογένειας. Παράλληλα όμως με την ευτυχία που βιώνει η κάθε εγκυμονούσα, πρέπει να αντιμετωπίζουμε την κάθε κύηση με σοβαρότητα και προσοχή, καθώς από αυτή εξαρτάται και η υγεία του παιδιού που πρόκειται να γεννηθεί.

 

Η ελλιπής διατροφή κατά την κύηση έχει ως αποτέλεσμα τη μη φυσιολογική διαμόρφωση και λειτουργία του πλακούντα και την ανεπαρκή παροχή όλων των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών και του οξυγόνου στο έμβρυο. Οι αρνητικές συνέπειες της ελλιπούς διατροφής συντελούν στην Υπολειπόμενη Ενδομήτρια Ανάπτυξη (IUGR) και εκδηλώνονται βραχυπρόθεσμα αμέσως μετά τη γέννηση, αλλά και μακροπρόθεσμα στην περιγεννητική περίοδο, την παιδική ηλικία και την ενήλικη ζωή.

 

Ως Υπολειπόμενη Ενδομήτρια Ανάπτυξη χαρακτηρίζεται η παθολογική κατάσταση, η οποία δεν επιτρέπει την ολοκληρωμένη ανάπτυξη του εμβρύου, επηρεάζοντας το τελικό αποτέλεσμα της εγκυμοσύνης. Η επίπτωση της Υπολειπόμενης Ενδομήτριας Ανάπτυξης υπολογίζεται περίπου σε 5% στο γενικό πληθυσμό και αποτελεί τη 2η κύρια αιτία περιγεννητικής νοσηρότητας και θνησιμότητας ενώ σχετίζεται με υπολειπόμενη ανάπτυξη στην εφηβική και ενήλικη ζωή.

Διατροφικές ελλείψεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και πιθανές επιπτώσεις της έλλειψης.

Συστατικό

Έμβρυο

Θερμίδες

Πρόωρος τοκετός, χαμηλό βάρος γέννησης

Ωμέγα 3 ( DHA) Λιπαρά Οξέα

Κίνδυνος αποβολής, χαμηλό βάρος γέννησης, επιλόχειος κατάθλιψη

Πρωτεΐνη

Χαμηλό βάρος γέννησης

Σίδηρος

Θάνατος εμβρύου, πρόωρος τοκετός, χαμηλό βάρος γέννησης

Ψευδάργυρος

Εμβρυακές δυσπλασίες συμπεριλαμβανομένων και των ανωμαλιών του νευρικού σωλήνα

Ασβέστιο

Ελαττωμένη οστική πυκνότητα (σπάνια)

Φυλλικό  οξύ

Ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα του εμβρύου

 

Για όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης,  αλλά και του θηλασμού, οι διατροφικές ανάγκες της μητέρας είναι αυξημένες και ιδιαίτερες. Στόχος των Γυναικολόγων  επεσήμανε ο κος Romolo Di lorio, MD, PhD, Καθηγητής  στο Τμήμα Μαιευτικής Γυναικολογίας και Ουρολογίας του Πανεπιστημίου "Sapienza" στο Νοσοκομείο San Pietro Fatebenefratelli στη Ρώμη, είναι να καλύψουν τις ανάγκες αυτές με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Η μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει απλά να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά  και στις σωστές ποσότητες, καθώς η μητρική διατροφή αποτελεί το «βασικό παίκτη» για μια υγιή κύηση, αφού τα μακρο- και μικρο-διατροφικά στοιχεία αποτελούν άμεσο ρυθμιστή της σταθερότητας του DNA, επιδρούν δε και στη έκφραση των εμβρυϊκών γονιδίων και των γονιδίων του πλακούντα.

Η ενέργεια (μακρο-διατροφικά στοιχεία) και οι σχετικές ανάγκες της κατά την κύηση, ειδικά τους τελευταίους μήνες, είναι κατά περίπου 10% αυξημένες από ότι πριν την εγκυμοσύνη, Αντίθετα, οι ανάγκες σε βιταμίνες και μέταλλα (μικρο-διατροφικά στοιχεία) κατά την κύηση αυξάνονται σημαντικά. Για το λόγο αυτό οι εγκυμονούσες θα πρέπει να δίδουν ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα της διατροφής, αλλά και στη λήψη ενδεδειγμένων συμπληρωμάτων, όπου αυτό χρειάζεται.

Η λήψη σε καθημερινή βάση πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής, τόνισε ο Καθ. Romolo Di lorio,  συνιστώνται σ' όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αφού είναι σίγουρο ότι αφενός μεν η λήψη  τους στη σωστή ποσότητα από τη διατροφή είναι εξαιρετικά απίθανη, αφετέρου δε  βοηθά στην κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία και Ωμέγα -3 λιπαρά οξέα.

Επιπλέον, σύμφωνα με κλινικές έρευνες, η χορήγηση κατά την κύηση και τον θηλασμό των Ωμέγα -3 λιπαρών οξέων, όπως αυτά που περιέχονται, μεταξύ των άλλων συστατικών, σε εξειδικευμένα για την κύηση και τη γαλουχία πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής, όπως είναι το  Iofolen, μπορεί να έχει  ευνοϊκές επιδράσεις στην ανάπτυξη των νοητικών λειτουργιών του παιδιού, ενώ  ικανή πρόσληψη αυτών  μειώνει και τη συχνότητα της επιλόχειας κατάθλιψης.

Τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα διατροφής με εξειδικευμένη σύνθεση, όπως είναι το Iofolen, όταν συστήνονται κατά τη διάρκεια της κύησης και της γαλουχίας, βοηθούν στην  εμβρυϊκή αύξηση και ανάπτυξη, σε καλύτερη έκβαση της κύησης και  στη βελτιστοποίηση της υγείας και της ευεξίας της γυναίκας. Τα οφέλη αφορούν τόσο στη μητέρα όσο και στο βρέφος (πρόληψη νόσων που συνδέονται με την κύηση, χαμηλότερος κίνδυνος επιπλοκών κατά τον τοκετό, υγιής ανάπτυξη και γέννηση ενός υγιούς, τελειόμηνου βρέφους).

Επιπρόσθετα, μελέτες έχουν δείξει ότι αν η πρόσληψη από τη μητέρα βιταμινών και ιχνοστοιχείων κατά τη διάρκεια του θηλασμού είναι χαμηλή, είναι δυνατό να παρατηρηθεί ανεπάρκεια βιταμινών Α, Β1, Β6, C, D και Ε, βιοτίνης, φυλλικού οξέος και ιωδίου στο μωρό της. Η πτωχή διατροφή της μητέρας είναι δυνατό να προκαλέσει μείωση της συγκέντρωσης σημαντικών πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος που προστατεύουν το μωρό από λοιμώξεις. Κλινικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι τα πολυβιταμινούχα συμπληρώματα μπορούν να διασφαλίσουν την παραγωγή μητρικού γάλακτος υψηλής ποιότητας και να ανταποκριθούν στις αυξημένες απαιτήσεις της μητέρας  σε θερμίδες και πρωτεΐνες.

Συμπερασματικά, η  κάθε μέλλουσα μητέρα πρέπει λοιπόν να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην τήρηση ειδικού διαιτολογίου που θα της συστήσει ο Γυναικολόγος της, αλλά να ακολουθεί και τις συστάσεις των ειδικών για τη λήψη, όπου απαιτείται, των κατάλληλων για την εγκυμοσύνη πολυβιταμινούχων συμπληρωμάτων διατροφής. Στόχος όλων (γιατρών και γυναικών) είναι να διασφαλιστούν οι ιδανικές συνθήκες για την ολοκλήρωση μιας όσο το δυνατόν καλύτερης εγκυμοσύνης και να δημιουργηθούν οι βάσεις για ένα υγιές μέλλον για το μωρό της κάθε γυναίκας.

 

 

Σεπτέμβριος 2013

Έναρξη διάθεσης του προϊόντος Acticand30 και στην Ελλάδα

Η φαρμακευτική εταιρεία Italfarmaco (ITF Hellas A.E.), με επιτυχή δραστηριότητα στη χώρα μας από το 2000, ανακοινώνει και στην Ελλάδα την κυκλοφορία του νέου προϊόντος Acticand30 για τη θεραπευτική αντιμετώπιση των μυκητιασικών λοιμώξεων στις γυναίκες αλλά και την πρόληψη των υποτροπών αυτών.


Το Acticand 30 είναι ένα νέο προβιοτικό προϊόν για την αντιμετώπιση της αιδοιοκολπικής καντιντίασης, το οποίο δημιουργεί ένα φραγμό κατά των πιθανών παθογόνων του κόλπου, ιδιαίτερα για την Candida.

Το Acticand 30 είναι το προϊόν που θα δώσει λύση στις γυναίκες με συμπτώματα καντιντίασης για πρώτη φορά, ώστε να αποφευχθεί η πιθανότητα επανεμφάνισης, αλλά και στις γυναίκες οι οποίες ταλαιπωρούνται από μια υποτροπιάζουσα αιδοικολπική καντιντίαση ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα τους.

Το Acticand 30 είναι ένα ιατροτεχνολογικό προϊόν σε δισκία για κολπική χορήγηση που αποτελείται από πρεβιοτικές ίνες, Αραβινογαλακτάνη και φρουτοσακχαρίτες, Γαλακτοβάκιλλους L. Fermentum LF10 και L. Acidophilus LA02, κιτρικό οξύ και όξινο ανθρακικό νάτριο. Το Acticand 30 χάρη στην παρουσία του κιτρικού οξέος και του όξινου ανθρακικού νατρίου αλλά και την ιδιάζουσα αργή αποσάθρωση του κολπικού δισκίου είναι σε θέση να δημιουργεί αναερόβιο περιβάλλον στον αυλό του κόλπου παράγοντας CO2, χαρακτηριστικό το οποίο καταπολεμά την εδραίωση, την επιμονή και τον πολλαπλασιασμό της Candida. Η παρουσία των δυο Γαλακτοβακίλλων, L. Fermentum LF10 και L.Acidophilus LA02, ενισχύει τη δράση του αναερόβιου περιβάλλοντος. Οι γαλακτοβάκιλλοι απελευθερώνουν μόρια με εξειδικευμένη δράση, οργανικά οξέα και πεπτίδια χαμηλού μοριακού βάρους συμπεριλαμβανομένων και των βακτηριολυσινών, ικανά να ενισχύουν την καταπολέμηση των κολπικών παθογόνων και ιδιαίτερα των στελεχών της Candida. Οι φρουτοσακχαρίτες και η αραβινογαλακτάνη που περιέχεται στο Acticand 30 είναι φυτικές ίνες που αποτελούν την \"τροφή\" για τους γαλακτοβάκιλλους και τους βοηθούν ώστε να πολλαπλασιαστούν και έχουμε έτσι τη θετική συμβολή τους στην καταπολέμηση της κολπίτιδας από Candida albicans ή και άλλα είδη Candida.


Το προϊόν Acticand 30 κυκλοφορεί σε ταμπλέτες για κολπική χρήση που διαλύονται γρήγορα, μέσα σε 30 λεπτά, μετά τη χορήγηση.


Διατίθεται από τα φαρμακεία.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στην ITF Hellas στα τηλέφωνα 210 9373330-9.

 

 

Ιανουάριος 2013

Έναρξη διάθεσης του προιόντος Floja και στην Ελλάδα.

Η φαρμακευτική εταιρεία Italfarmaco (ITF Hellas A.E.), με επιτυχή δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια, παρουσιάζει στην Ελλάδα το Floja, ανακοινώνοντας την κυκλοφορία του νέου προϊόντος Floja και στην Ελλάδα από τον Ιανουάριο 2013. Το Floja είναι το νέο προϊόν με εξειδικευμένη σύνθεση για την αποτελεσματική και με απόλυτη ασφάλεια αντι- μετώπιση των δυσάρεστων συμπτωμάτων της εμμηνόπαυσης. Περιέχει ισοφλαβόνες σόγιας, ασβέστιο, βιταμίνη D3, καθώς και 3 βιταμίνες της ομάδας Β.

 

Σεπτέμβριος 2012

Έναρξη διάθεσης του προιόντος Iofolen και στην Ελλάδα.

Η φαρμακευτική εταιρεία Italfarmaco (ITF Hellas A.E.), με επιτυχή δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια, ανακοινώνει και στην Ελλάδα την κυκλοφορία του νέου προϊόντος Iofolen. Το Iofolen είναι το νέο πλήρες πολυβιταμινούχο συμπλήρωμα το οποίο είναι απόλυτα στοχευμένο στην περίοδο της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, περιέχοντας ακριβώς τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται η μητέρα και το μωρό της σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες Διεθνείς Κατευθυντήριες Οδηγίες.

 

Μάιος 2011

Έναρξη διάθεσης του καλλυντικού προϊόντος Saforelle και στην Ελλάδα.

Η φαρμακευτική εταιρεία Italfarmaco (ITF Hellas A.E.), με επιτυχή δραστηριότητα στη χώρα μας τα τελευταία 10 χρόνια, ανακοινώνει και στην Ελλάδα την κυκλοφορία του νέου καλλυντικού προϊόντος Saforelle. Διατίθεται τώρα και στην Ελλάδα το Saforelle, ένα απαλό υγρό καθαρισμού της γυναικείας ευαίσθητης περιοχής χωρίς σαπούνι ή συντηρητικά όπως τα συμβατικά προϊόντα. Χάρη στο ουδέτερο/ήπιο αλκαλικό pH του συμβάλλει στη διατήρηση της φυσικής άμυνας της ευαίσθητης περιοχής και καταπραΰνει τους ερεθισμούς. Είναι εύκολο στη χρήση του, έχει ευχάριστο άρωμα και συνιστάται κλινικά για καθημερινή χρήση και φροντίδα του ευαίσθητου και ερεθισμένου δέρματος της γυναικείας περιοχής. Η ευεργετική δράση του Saforelle οφείλεται κυρίως στο άρκτειο που αποτελεί και το βασικό συστατικό του, καθώς και στα επιλεγμένα συστατικά του. Το άρκτειο είναι ένα βότανο γνωστό από την αρχαιότητα για την καθαριστική του δράση, τις ηρεμιστικές και καταπραϋντικές του ιδιότητες. Ανήκει στην οικογένεια των φαρμακευτικών φυτών και συναντάται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και την Αμερικανική Ήπειρο. Το Saforelle με άρκτειο αποτελεί έναν από τους ιδανικότερους και αποτελεσματικότερους τρόπους για την προστασία της ευαίσθητης περιοχής και συνιστάται για καθημερινό καθαρισμό 1-2 φορές την ημέρα, συνήθως πρωί και βράδυ. Σε περιπτώσεις κολπίτιδων, ενδοκολπικών μυκητιάσεων και ερεθισμένου δέρματος, μπορεί να συστηθεί από τον Γυναικολόγο σε συνδυασμό με την κλασική θεραπεία προκειμένου να ανακουφίσει γρήγορα από τα συμπτώματα φαγούρας ή δυσφορίας και να αποτρέψει την επανεμφάνιση αυτών. Το διάλυμα καθαρισμού Saforelle πωλείται στα φαρμακεία, αφού είναι ειδικά σχεδιασμένο για τη φροντίδα της γυναικείας υγιεινής και την αντιμετώπιση διαφόρων γυναικολογικών ενοχλήσεων.