Έρευνα

Η Italfarmaco είναι μία από τις Ιταλικές φαρμακευτικές εταιρείες που διακρίνεται για τη δραστηριότητα της στον τομέα της Έρευνας, αλλά και για τα Ερευνητικά της εργαστήρια, όπου τρέχουν ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη νέων προιόντων και νέων φαρμακευτικών μορφών. Το πρώτο μόριο που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνών της εταιρείας ήταν ένα μη-στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1984.

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό προιόν επίσης για την εταιρεία ήταν το σύμπλεγμα πρωτεΐνης σιδήρου, ο πρωτεινοηλεκτρικός σίδηρος, που αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Italfarmaco και είναι σήμερα σε κυκλοφορία σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, κατέχοντας δε ηγετική θέση στην αγορά.

Ο Όμιλος Italfarmaco έχει τώρα δύο κατηγορίες προϊόντων υπό έρευνα και ανάπτυξη. Ένα προϊόν στην πρώτη κατηγορία έχει ήδη φτάσει σε μελέτες Κλινικής Φάσης ΙΙ, ενώ η Προ-κλινική φάση έχει ήδη ολοκληρωθεί για τα προιόντα της δεύτερης κατηγορίας. Εκτός από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, η Italfarmaco και το Ερευνητικό της Τμήμα ειδικότερα, επικεντρώνεται επίσης στην ανάπτυξη νέων ενδείξεων και νέων συστημάτων χορήγησης φαρμάκων, τα οποία ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο στόχος των ερευνητικών δραστηριοτήτων της Italfarmaco είναι να ανακαλύψουν νέα, περισσότερο αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα, προκειμένου όχι μόνο να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, αλλά και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι τομείς της έρευνας όπου η εταιρεία είναι επικεντρωμένη αφορούν καρδιαγγειακές αλλά και ανοσολογικές ή ογκολογικές παθήσεις. Στον καρδιαγγειακό τομέα, οι δραστηριότητές της έρευνας σχετίζονται με την ανάπτυξη ολιγοπεπτιδίων, αποτελεσματικών έναντι φθορών της στεφανιαίας μικροκυκλοφορίας, η οποία επάγεται από ισχαιμία και επαναιμάτωση. Στον τομέα αυτό, η εταιρεία συνεχώς εμπλέκεται στον τομέα της υπέρτασης, στην πρόληψη και θεραπεία αγγειακών βλαβών που προκαλούνται από αθηροσκλήρωση, αλλά και στα θρομβωτικά επεισόδια. Στον τομέα της ανοσολογίας και ογκολογίας η εταιρία αναπτύσσει νέους, εκλεκτικούς αναστολείς της προ-φλεγμονώδους κυτοκίνης, που είναι δραστικοί από του στόματος, για τη θεραπεία οξέων αλλά και χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης νέα, βραδείας αποδέσμευσης συστήματα παρεντερικής χορήγησης φαρμάκων με πιθανές εφαρμογές σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς, ιδιαίτερα στην ογκολογία.

 

Ανάπτυξη

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938. H Italfarmaco, ένας από τους κορυφαίους Ιταλικούς Φαρμακευτικούς Ομίλους, δραστηριοποιείται τόσο στην φαρμακευτική και στη χημική βιομηχανία, ειδικότερα στην παραγωγή φαρμακευτικών προιόντων καθώς και δραστικών πρώτων υλών για φάρμακα. Ο Όμιλος Italfarmaco εμπορεύεται σήμερα φαρμακευτικά προιόντα σε περισσότερες από 40 χώρες διεθνώς, όπως Ιταλία, Ελβετία, Ισπανία, Πορτογαλία, Γαλλία, Μεγάλη Βρεττανία, Ελλάδα, Ρωσία, Τουρκία, Χιλή, Περού, Μαρόκο, Κίνα, Ινδία και αλλού.

Βασικός στόχος και προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η συνεχής ανάπτυξη του εύρους των προιόντων και η εδραίωση της στις διεθνείς αγορές. Η επέκταση της γκάμας των προιόντων επιδιώκεται κυρίως μέσω:

  • Αύξησης των επενδύσεων σε Έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων σε καθιερωμένους θεραπευτικούς τομείς και
  • Εμπορικών συνεργασιών με φαρμακευτικές εταιρείες σε θεραπευτικούς τομείς όπου έχει εδραιωμένη παρουσία.

Περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη αλλά και ίδρυση νέων θυγατρικών στις αγορές του εξωτερικού αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό στόχο που επιδιώκει η εταιρεία, μέσω της δημιουργίας νέων θυγατρικών εταιριών και συνεργασιών με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Κατά την τρέχουσα δεκαετία, ο Όμιλος Italfarmaco επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό και την επέκταση σε περισσότερες χώρες, που ξεκίνησε ήδη από τη δεκαετία του 1990. Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης εμπειρίας που ο Όμιλος διαθέτει σε κλινικές μελέτες, κανονιστικά και ρυθμιστικά θέματα, καθώς και σε Εμπορία και Marketing, ο Όμιλος Italfarmaco έχει συνάψει πολυάριθμες συνεργασίες με εταιρείες όπως η Bayer, Chugai, Aventis, Eli-Lilly, Janssen-Cilag, Novartis, Sanofi-Synthelabo, Schering AG, Pfizer και Yamanouchi, αποτελεί δε ιδανικό συνεργάτη για νέες συνεργασίες και κοινοπραξίες, ειδικά στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης, όπου έχει σημαντική παρουσία και ανταγωνιστική δύναμη.

 

Ποιότητα

Η Italfarmaco διαθέτει σύγχρονα, υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια όπου παράγει τα προϊόντα της με τα υψηλότερα στάνταρ ποιότητας. Ένα από τα εργοστάσια βρίσκεται στο Μιλάνο, απαρτίζεται από κτιριακές εγκαταστάσεις 10.000 τετραγωνικών μέτρων και εκεί παράγονται τα ενέσιμα και τα στερεά από του στόματος χορηγούμενα φάρμακα. Μια δεύτερη παραγωγική μονάδα βρίσκεται στη Μαδρίτη και μια τρίτη στη Χιλή, ενώ εργοστάσια παραγωγής χημικών και δραστικών πρώτων υλών βρίσκονται επίσης στο Μιλάνο, στη Ρώμη (Frosinone) και την Βραζιλία (Camacari). Η ITALFARMACO είναι από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής προγεμισμένων συριγγών και μια από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη. Στις μονάδες παραγωγής της ITALFARMACO επίσης παρασκευάζονται φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλων πολύ γνωστών πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.

 

Αξιοπιστία

Η ITF Hellas λειτουργεί με βάση το εταιρικό Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή, στοχεύοντας στην επιτυχία στη φαρμακευτική αγορά μέσα από σκληρή προσπάθεια και ακεραιότητα. Ακολουθώντας τις Αρχές και τη Φιλοσοφία του Ομίλου, η ITF Hellas χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό των στελεχών της. Η συνεχής επιδίωξη για ποιότητα και ασφάλεια στα προϊόντα της, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και το σεβασμό προς τον άνθρωπο, χαρακτηρίζουν κάθε επιχειρησιακή λειτουργία και αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη της εταιρείας. Οι αρχές επιχειρηματικής δράσης και διοίκησης της εταιρείας βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τη νομοθεσία αλλά και τους κανονισμούς των χωρών, όπου αυτή δραστηριοποιείτα