Η Εταιρεία

ITF Hellas > Η Εταιρεία

Καλώς ήλθατε στην ITF Hellas Α.Ε.

Η ITF Hellas Α.Ε. είναι θυγατρική της Italfarmaco, ενός ταχέως εξελισσόμενου Ιταλικού Ομίλου διεθνώς. Η Italfarmaco αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί φαρμακευτικά προϊόντα και Φαρμακοτεχνικές μορφές που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου.

Γρήγορη μετάβαση σε περιεχόμενο:

Κατηγορίες

Η εταιρία

Η Ιστορία μας

Οι αξίες μας

Ερευνητικός τομέας

Αναπτυξιακός τομέας

Η ITF Hellas Α.Ε. ιδρύθηκε στην Ελλάδα το 1998 και είναι μία από τις φαρμακευτικές εταιρίες που συνεχίζει να αναπτύσσεται έως σήμερα. Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά πλεονεκτήματα της εταιρίας για μια συνεχιζόμενη ανάπτυξη.

Η ITF Hellas Α.Ε. διοικείται από στελέχη με εμπειρία στον φαρμακευτικό κλάδο. Η αφοσίωση, η δημιουργικότητά και η επιχειρηματική τους ικανότητα έχουν συνεισφέρει στο επιτυχημένο προφίλ της εταιρίας αλλά και στη σταθερή εξέλιξη της.

Βασικός στόχος και σκοπός της ITF Hellas είναι η συνεισφορά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, στην καλύτερη υγεία των γυναικών αλλά και σε μια υγιή εγκυμοσύνη και ανάπτυξη, προσφέροντας ποιοτικά φαρμακευτικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής, ιατροτεχνολογικά προιόντα αλλά και καλλυντικά σχεδιασμένα κατάλληλα για αντίστοιχες καταστάσεις.

Γυναικολογία-Μαιευτική

Ανάπτυξη προϊόντων και ολοκληρωμένων λύσεων για τη γυναίκα σε όλα τα στάδια της ζωής της. Περιλαμβάνει φαρμακευτικά σκευάσματα για την αναιμία και την έλλειψη του φυλλικού οξέος στην κύηση, φαρμακευτικά σκευάσματα που αφορούν την αντιμετώπιση της ναυτίας και του έμετου στην κύηση και του ουρογεννητικού συνδρόμου της εμμηνόπαυσης, καθώς και φαρμακευτικά σκευάσματα προγεστερόνης και αντισυλληπτικά.

Νευρολογία

Εξειδικευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση χρόνιων νευρολογικών παθήσεων όπως η Νόσος Parkinson και η Νόσος Alzheimer καθώς και εξειδικευμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για την αντιμετώπιση σπάνιων νευρολογικών παθήσεων όπως η Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση.

Ενδοκρινολογία – Ορθοπεδική – Ρευματολογία (Μεταβολισμός των Οστών)

Διόρθωση έλλειψης/ανεπάρκειας βιταμίνης D: Φαρμακευτικά προϊόντα για τη διόρθωση της έλλειψης και της ανεπάρκειας βιταμίνης D σε ενήλικες και παιδιά. Οστεοπόρωση: Φαρμακευτικά προϊόντα συνδυασμού ασβεστίου και βιταμίνης D για τη συμπληρωματική θεραπεία της οστεοπόρωσης.

Συμπληρώματα Διατροφής

Συμπληρώματα διατροφής με κλινικές έρευνες για τη βελτίωση της υγείας και της ποιότητας ζωής της εγκύου και της θηλάζουσας μητέρας και διατροφική υποστήριξη νεογνών, παιδιών και ενηλίκων. Ακόμη, σκευάσματα που αφορούν νοσήματα και καταστάσεις όπως το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, η παθολογία του εντέρου, η υπογονιμότητα και η μαστοδυνία.

Καλλυντικά Προϊόντα

Υγιεινή και φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής της γυναίκας από την παιδική και εφηβική ηλικία μέχρι και σε όλα τα στάδια της ζωής της.

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα

Ιατροτεχνολογικά προϊόντα σε μορφές και δοσολογικά σχήματα προσαρμοσμένα στις ανάγκες του κάθε ασθενή, τα οποία προσφέρουν λύση σε καταστάσεις όπως οι υποτροπιάζουσες κολπίτιδες καθώς και η αιδοιοκολπική ατροφία σε όλες τις γυναίκες ακόμα και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης .

Η εταιρεία

Η ITF Hellas είναι θυγατρική της Italfarmaco και μέλος του πολυεθνικού Ομίλου ITALFARMACO. Η Italfarmaco ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938 και είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες Ιταλικές φαρμακευτικές βιομηχανίες με ισχυρή διεθνή παρουσία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων. Η Italfarmaco προωθεί προϊόντα με υψηλό θεραπευτικό δείκτη και δραστηριοποιείται κυρίως στους τομείς της γυναικολογίας-μαιευτικής, νευρολογίας, καρδιολογίας, ανοσολογίας και ογκολογίας.

Δραστηριότητες

Η Italfarmaco δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 40 χώρες και διαθέτει τα φαρμακευτικά προϊόντα της στην Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκανδιναβικές χώρες, Ρωσία, Τουρκία, Μαρόκο, Μέση Ανατολή και Αφρική, Η.Π.Α., Χιλή, Περού, Ν. Κορέα, Βιετνάμ, Κίνα, Ινδία, Αίγυπτο, Γεωργία και αλλού. Συνολικά απασχολεί προσωπικό άνω των 3.100 ατόμων και ο συνολικός κύκλος εργασιών υπερβαίνει τα 700 εκατομμύρια ευρώ. Σκοπός της εταιρείας είναι να βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, προσφέροντας φαρμακευτικά προϊόντα και υπηρεσίες σχεδιασμένες ειδικά για παθήσεις που προσβάλλουν τον άνθρωπο.

Ο Όμιλος Italfarmaco διακρίνεται για τα ερευνητικά του εργαστήρια όπου τρέχουν προγράμματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων αλλά και νέων φαρμακοτεχνικών μορφών. Ειδικότερα, ο Όμιλος Italfarmaco δραστηριοποιείται ενεργά στους τομείς της έρευνας κυρίως στον καρδιολογικό τομέα αλλά και σε νοσήματα που αφορούν μεταβολές του ανοσολογικού συστήματος.

Διαθέτει επίσης σύγχρονα, υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια, όπου παράγει τα τα προϊόντα του ομίλου της με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Ένα από τα εργοστάσια, όπου παράγονται τα ενέσιμα και τα στερεά από του στόματος φάρμακα βρίσκεται στο Μιλάνο. Μια δεύτερη παραγωγική μονάδα, για την παραγωγή πόσιμων διαλυμάτων βρίσκεται στη Μαδρίτη και άλλη μία στη Χιλή, ενώ εργοστάσια παραγωγής χημικών και δραστικών πρώτων υλών βρίσκονται επίσης στο Μιλάνο, τη Ρώμη και τη Βραζιλία. Εκτός της ερευνητικής δραστηριότητας, παραγωγής και προώθησης φαρμακευτικών ιδιοσκευασμάτων, η Italfarmaco παράγει και δραστικές πρώτες ύλες για τη φαρμακευτική βιομηχανία μέσω της θυγατρικής της με την επωνυμία Chemi S.p.A. Η Chemi S.p.A. πουλά περίπου το 80% των προϊόντων της σε ξένες αγορές (Η.Π.Α., Ιαπωνία, Ευρωπαϊκή Ένωση κλπ), όπου συνεργάζεται με πολλές διεθνείς φαρμακευτικές εταιρείες. Η Chemi S.p.A. είναι μεταξύ των μεγαλύτερων παραγωγών δραστικών πρώτων υλών και διαθέτει υψηλή τεχνογνωσία στα πεδία των φωσφολιπιδίων και πεπτιδίων.

Ιστορία

Η ITF Hellas είναι θυγατρική της Italfarmaco και μέλος του πολυεθνικού Ομίλου ITALFARMACO. Η Italfarmaco ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938 και είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες Ιταλικές φαρμακευτικές βιομηχανίες με ισχυρή διεθνή παρουσία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φαρμακευτικών και χημικών προϊόντων.

Η ITF Hellas ιδρύθηκε το 1998 και δραστηριοποιείται με επιτυχία στην Ελλάδα για περισσότερα από 20 χρόνια. Η ITF Hellas διαθέτει φαρμακευτικά σκευάσματα, ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς. Στη Γυναικολογία-Μαιευτική διαθέτει προϊόντα για την αναιμία της κύησης, την εγκυμοσύνη, τη γονιμότητα, το θηλασμό, την εμμηνόπαυση, καθώς επίσης για την τοπική θεραπεία της κολπικής ξηρότητας, την αντιμετώπιση κολπικών λοιμώξεων και την καθημερινή φροντίδα της ευαίσθητης περιοχής.

Στο τομέα της Μυοσκελετικής Υγείας διαθέτει προϊόντα έτοιμου συνδυασμού ασβεστίου με βιταμίνη D για την συμπληρωματική θεραπεία της Οστεοπόρωσης.

Επίσης, διαθέτει φαρμακευτικά σκευάσματα Βιταμίνης D για τη θεραπεία της έλλειψης ή της ανεπάρκειας βιταμίνης D σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες. Ο τομέας της Νευρολογίας είναι επίσης σημαντικός για την ITF Hellas με προϊόντα που στοχεύουν στη θεραπεία των διακυμάνσεων κινητικότητας σε ασθενείς με Νόσο του Parkinson και άλλα για ασθενείς με Πλάγια Μυατροφική Σκλήρυνση (ALS), ενώ στο τομέα της Ψυχιατρικής τα προϊόντα αφορούν την άνοια και την κατάθλιψη.

Επιπλέον, η ITF Hellas δραστηριοποιείται και διαθέτει τα προϊόντα της στην Κύπρο.

Οι αξίες μας


Ποιότητα

Η Italfarmaco διαθέτει σύγχρονα, υψηλής τεχνολογίας εργοστάσια όπου παράγει τα προϊόντα της με τα υψηλότερα πρότυπα ποιότητας. Ένα από τα εργοστάσια βρίσκεται στο Μιλάνο, απαρτίζεται από κτιριακές εγκαταστάσεις 10.000 τετραγωνικών μέτρων και εκεί παράγονται τα ενέσιμα και τα στερεά από του στόματος φάρμακα. Μια δεύτερη παραγωγική μονάδα βρίσκεται στη Μαδρίτη και μια τρίτη στη Χιλή, ενώ εργοστάσια παραγωγής χημικών και δραστικών πρώτων υλών βρίσκονται επίσης στο Μιλάνο, στη Ρώμη (Frosinone) και τη Βραζιλία (Camacari). Η ITALFARMACO είναι από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής προγεμισμένων συριγγών και μια από τις πιο σημαντικές στην Ευρώπη. Στις μονάδες παραγωγής της ITALFARMACO επίσης παρασκευάζονται φαρμακευτικά σκευάσματα και άλλων πολυεθνικών φαρμακευτικών εταιρειών.


Αξιοπιστία

Η ITF Hellas λειτουργεί με βάση το εταιρικό Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή, στοχεύοντας στην επιτυχία στη φαρμακευτική αγορά μέσα από σκληρή προσπάθεια και ακεραιότητα. Ακολουθώντας τις Αρχές και τη Φιλοσοφία του Ομίλου, η ITF Hellas χαρακτηρίζεται για την αξιοπιστία και τον επαγγελματισμό των στελεχών της. Η συνεχής επιδίωξη για ποιότητα και ασφάλεια στα προϊόντα της, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον για τη δημόσια υγεία και το σεβασμό προς τον άνθρωπο, χαρακτηρίζουν κάθε επιχειρησιακή λειτουργία και αποτελούν τη βάση για την ανάπτυξη της εταιρείας. Οι αρχές επιχειρηματικής δράσης και διοίκησης της εταιρείας βρίσκονται σε απόλυτη συμφωνία με τη νομοθεσία αλλά και τους κανονισμούς των χωρών, όπου αυτή δραστηριοποιείται.

Έρευνα και Ανάπτυξη

Έρευνα

Η Italfarmaco είναι μία από τις Ιταλικές φαρμακευτικές εταιρείες που διακρίνεται για τη δραστηριότητα της στον τομέα της Έρευνας, αλλά και για τα Ερευνητικά της εργαστήρια, όπου τρέχουν ερευνητικά προγράμματα για την ανάπτυξη νέων προϊόντων και νέων φαρμακοτεχνικών μορφών. Το πρώτο μόριο που αναπτύχθηκε από το Κέντρο Ερευνών της εταιρείας ήταν ένα μη-στεροειδές αντιφλεγμονώδες φάρμακο, το οποίο κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στην αγορά το 1984.

Στη συνέχεια, αναπτύχθηκε στα εργαστήρια της Italfarmaco ένα ιδιαίτερα σημαντικό προϊόν για την εταιρεία, ένα σύμπλεγμα πρωτεΐνης-σιδήρου για τη θεραπεία της αναιμίας, ο πρωτεϊνοηλεκτρικός σίδηρος, προϊόν το οποίο είναι σήμερα σε κυκλοφορία σε περισσότερες από 20 χώρες σε όλο τον κόσμο, κατέχοντας δε ηγετική θέση στην αγορά.

Στον τομέα της καρδιολογίας, η Italfarmaco ήταν πρωτοπόρος στην ανάπτυξη αντιθρομβωτικών φαρμάκων, όπως η ηπαρίνη χαμηλού μοριακού βάρους, στη χρόνια θεραπεία των ισχαιμικών καρδιακών παθήσεων.

Ο Όμιλος Italfarmaco συνεχίζει σταθερά να επενδύει στην έρευνα και ανάπτυξη μέσα από ερευνητικά προγράμματα σε διάφορους τομείς, όπως νευρομυϊκές εκφυλιστικές παθήσεις, ογκολογία, υποστηρικτική φροντίδα για ογκολογικούς ασθενείς και άλλα. Εκτός από την ανάπτυξη νέων φαρμάκων, η Italfarmaco και το Ερευνητικό της Τμήμα ειδικότερα, επικεντρώνεται επίσης στην ανάπτυξη νέων ενδείξεων και νέων συστημάτων χορήγησης φαρμάκων, τα οποία ήδη κυκλοφορούν στην αγορά.

Ο στόχος των ερευνητικών δραστηριοτήτων της Italfarmaco είναι να ανακαλύψουν νέα, περισσότερο αποτελεσματικά και ασφαλή φάρμακα, προκειμένου όχι μόνο να συμβάλλουν στη βελτίωση της υγείας των ασθενών, αλλά και σε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Οι τομείς της έρευνας όπου η εταιρεία είναι επικεντρωμένη αφορούν καρδιαγγειακές αλλά και ανοσολογικές ή ογκολογικές παθήσεις. Στον καρδιαγγειακό τομέα, οι δραστηριότητές της έρευνας σχετίζονται με την ανάπτυξη ολιγοπεπτιδίων, αποτελεσματικών έναντι φθορών της στεφανιαίας μικροκυκλοφορίας, η οποία επάγεται από ισχαιμία και επαναιμάτωση. Στον τομέα αυτό, η εταιρεία συνεχώς εμπλέκεται στον τομέα της υπέρτασης, στην πρόληψη και θεραπεία αγγειακών βλαβών που προκαλούνται από αθηροσκλήρωση, αλλά και στα θρομβωτικά επεισόδια. Στον τομέα της ανοσολογίας και ογκολογίας η εταιρία αναπτύσσει νέους, εκλεκτικούς αναστολείς της προ-φλεγμονώδους κυτοκίνης, που είναι δραστικοί από του στόματος, για τη θεραπεία οξέων αλλά και χρόνιων φλεγμονωδών παθήσεων.

Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης νέα, βραδείας αποδέσμευσης συστήματα παρεντερικής χορήγησης φαρμάκων με πιθανές εφαρμογές σε πολλούς θεραπευτικούς τομείς, ιδιαίτερα στην ογκολογία.

Ανάπτυξη

Η εταιρεία ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 1938. H Italfarmaco, ένας από τους κορυφαίους Ιταλικούς Φαρμακευτικούς Ομίλους, δραστηριοποιείται τόσο στην φαρμακευτική και στη χημική βιομηχανία, ειδικότερα στην παραγωγή φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και δραστικών πρώτων υλών για φάρμακα. Ο Όμιλος Italfarmaco εμπορεύεται σήμερα φαρμακευτικά προϊόντα σε περισσότερες από 40 χώρες διεθνώς, όπως Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Ελλάδα, Γαλλία, Ελβετία, Βέλγιο, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Σκανδιναβικές χώρες, Ρωσία, Τουρκία, Μαρόκο, Μέση Ανατολή και Αφρική, Η.Π.Α., Χιλή, Περού, Ν. Κορέα, Βιετνάμ, Κίνα, Ινδία, Αίγυπτο, Γεωργία και αλλού.

Βασικός στόχος και προτεραιότητα της εταιρείας αποτελεί η συνεχής ανάπτυξη του εύρους των προϊόντων και η εδραίωση της στις διεθνείς αγορές. Η επέκταση της γκάμας των προϊόντων επιδιώκεται κυρίως μέσω:

  • Αύξησης των επενδύσεων σε Έρευνα για την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων σε καθιερωμένους θεραπευτικούς τομείς
  • Εμπορικών συνεργασιών με φαρμακευτικές εταιρείες σε θεραπευτικούς τομείς όπου έχει εδραιωμένη παρουσία

Περαιτέρω επέκταση στην Ευρώπη αλλά και ίδρυση νέων θυγατρικών στις αγορές του εξωτερικού αντιπροσωπεύουν ένα σημαντικό στόχο που επιδιώκει η εταιρεία, μέσω της δημιουργίας νέων θυγατρικών εταιριών και συνεργασιών με άλλες φαρμακευτικές εταιρείες.

Κατά την τρέχουσα δεκαετία, ο Όμιλος Italfarmaco επιδιώκει την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων του στο εξωτερικό και την επέκταση σε περισσότερες χώρες, που ξεκίνησε ήδη από τη δεκαετία του 1990. Ως αποτέλεσμα της εκτεταμένης εμπειρίας που ο Όμιλος διαθέτει σε κλινικές μελέτες, κανονιστικά και ρυθμιστικά θέματα, καθώς και σε Εμπορία και Marketing, ο Όμιλος Italfarmaco έχει συνάψει πολυάριθμες συνεργασίες με διεθνείς εταιρείες , αποτελεί δε ιδανικό συνεργάτη για νέες συνεργασίες και κοινοπραξίες, ειδικά στην περιοχή της Νότιας Ευρώπης, όπου έχει σημαντική παρουσία και ανταγωνιστική δύναμη.

Έρευνα και Ανάπτυξη