Σεπτέμβριος 2023 – Μήνας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

Σεπτέμβριος 2023 – Μήνας ενημέρωσης & ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών «Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών

«Ενδυναμώνοντας τις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών»

Μήνας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών: ενδυναμώνοντας τις γυναίκες για να λάβουν δράση και να καταπολεμήσουν τις επιπλοκές υγείας που σχετίζονται με αυτήν την διαταραχή με στόχο την ευημερία τους.

Το Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών (ΣΠΩ) είναι η πιο συχνή ορμονική διαταραχή των γυναικών σε αναπαραγωγική ηλικία, που πλήττει περίπου 1 στις 10 γυναίκες παγκοσμίως. Τα συμπτώματα του ΣΠΩ μπορεί να ξεκινήσουν λίγο μετά την εφηβεία, αλλά μπορεί επίσης να αναπτυχθούν κατά τα τελευταία χρόνια της εφηβείας και την πρώιμη ενήλικη ζωή.

Επειδή τα συμπτώματα μπορεί να αποδοθούν σε άλλες αιτίες ή να περάσουν απαρατήρητα, το ΣΠΩ μπορεί να παραμείνει αδιάγνωστο για κάποιο χρονικό διάστημα. Συνήθως, η διάγνωση του ΣΠΩ γίνεται όταν εμφανίζονται κάποια από τα παρακάτω σημάδια:

1. Ακανόνιστες περίοδοι. Οι γυναίκες με ΣΠΩ έχουν συνήθως ακανόνιστες ή χαμένες περιόδους ως αποτέλεσμα της μη ωορρηξίας. Οι σπάνιες περίοδοι είναι ένα κοινό σημάδι του ΣΠΩ. Για παράδειγμα, μπορεί να έχουν λιγότερες από εννέα περιόδους το χρόνο με περισσότερες από 35 ημέρες μεταξύ των περιόδων. Άλλες γυναίκες υποφέρουν από ασυνήθιστα βαριές περιόδους.

2. Πολυκυστικές ωοθήκες. Αν και μερικές γυναίκες μπορεί να αναπτύξουν κύστεις στις ωοθήκες τους, αυτό δεν ισχύει σε όλες. Οι ωοθήκες σας μπορεί να είναι διευρυμένες και να περιέχουν ωοθυλάκια που περιβάλλουν τα ωάρια. Ως αποτέλεσμα, οι ωοθήκες μπορεί να μην λειτουργούν κανονικά.

3. Περίσσεια ανδρογόνων. Τα αυξημένα επίπεδα ανδρικής ορμόνης μπορεί να οδηγήσουν σε υπερβολική τριχοφυΐα στο πρόσωπο και στο σώμα (υπερτρίχωση) ή και περιστασιακά σοβαρή ακμή και φαλάκρα ανδρικού τύπου.

Η ακριβής αιτία του ΣΠΩ είναι άγνωστη. Η έγκαιρη διάγνωση και η αντιμετώπιση μαζί με την απώλεια βάρους μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο μακροχρόνιων επιπλοκών όπως ο διαβήτης τύπου ΙΙ και οι καρδιακές παθήσεις.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν:

1. αύξηση βάρους, περίπου τα μισά άτομα με ΣΠΩ έχουν αύξηση βάρους και παχυσαρκία που είναι δύσκολο να διαχειριστούν,

2. ανεπιθύμητη τριχοφυΐα, οι περιοχές που επηρεάζονται από την υπερβολική τριχοφυΐα μπορεί να περιλαμβάνουν το πρόσωπο, τα χέρια, την πλάτη, το στήθος, τους αντίχειρες, τα δάχτυλα των ποδιών και την κοιλιά. Η υπερτρίχωση που σχετίζεται με το ΣΠΩ οφείλεται σε ορμονικές αλλαγές στα ανδρογόνα.

3. αραίωση μαλλιών στο κεφάλι. Η τριχόπτωση που σχετίζεται με το ΣΠΩ μπορεί να αυξηθεί στη μέση ηλικία.

4. υπογονομότητα. Το ΣΠΩ είναι η κύρια αιτία γυναικείας υπογονιμότητας. Ωστόσο, δεν είναι όλες οι γυναίκες με ΣΠΩ το ίδιο. Αν και μερικές γυναίκες μπορεί να χρειαστούν τη βοήθεια θεραπειών γονιμότητας, άλλες είναι σε θέση να συλλάβουν φυσικά.

5. ακμή. Οι ορμονικές αλλαγές που σχετίζονται με τα ανδρογόνα μπορεί να οδηγήσουν σε προβλήματα ακμής. Οι ανδρικές ορμόνες μπορούν να κάνουν το δέρμα πιο λιπαρό από το συνηθισμένο και να προκαλέσουν εξάρσεις σε περιοχές όπως το πρόσωπο, το στήθος και το άνω μέρος της πλάτης.

6. αλλαγές στην διάθεση. Το ΣΠΩ μπορεί να αυξήσει την πιθανότητα εναλλαγών της διάθεσης, κατάθλιψης και άγχους.

Η σειρά των συμπληρωμάτων διατροφήςInofert®, αποτελεί φυσική λύση καθώς και έναν αποτελεσματικό σύμμαχο για την αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων στις γυναίκες με Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Το Inofert® Combi ΗΡ για τις γυναίκες με ΣΠΩ και ΔΜΣ >25 Kg/m2& το Inofert® ΗΡ για τις γυναίκες με ΣΠΩ  και ΔΜΣ ≤25 Kg/m2 ομαλοποιώντας την ορμονική διαταραχή, αποκαθιστούν τη φυσιολογική ωορρηξία & ομαλοποιούν τον εμμηνορρυσιακό κύκλο.

Επίσης, τα Inofert®Combi ΗΡ & Inofert® ΗΡ βοηθούν στην αποκατάσταση της σωστής ορμονικής ισορροπίας μειώνοντας τα επίπεδα τεστοστερόνης κι έτσι, μειώνουν το πρόβλημα της αυξημένης τριχοφυΐας και ακμής, βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής των γυναικών αλλά και των νέων κοριτσιών.

Το Inofert® Combi ΗΡ για τις γυναίκες με ΣΠΩ και ΔΜΣ >25 Kg/m2& το Inofert® ΗΡ για τις γυναίκες με ΣΠΩ  και ΔΜΣ ≤25 Kg/m2 βοηθούν στη μείωση της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων καθώς και στη βελτίωση των επιπέδων της καλής (HDL) χοληστερόλης.

Η σύνθεση του Inofert® Combi ΗΡ και του Inofert® ΗΡ είναι μοναδική καθώς είναι πλούσια σε α-λακταλβουμίνη, μια πρωτεΐνη που επαναφέρει τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου, μειώνει τη φλεγμονή και κατά συνέπεια, τον υπερανδρογονισμό και τα συμπτώματά του (π.χ. αυξημένα ανδρογόνα, έντονη τριχοφυϊα, ακμή) στο Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών.

Το Inofert® Plusχάρη στην στοχευμένη σύνθεσή του, υποστηρίζει την υγεία των ωοθηκών και προάγει τη φυσιολογική τους λειτουργία. Το Inofert® Plus επίσης, δρα αντιοξειδωτικά στα ωοθυλάκια και έτσι επιβραδύνει τη γήρανση των ωαρίων.  

Παράλληλα,βελτιώνει την αποτελεσματικότητα των θεραπειών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, ενισχύοντας την ανταπόκριση των ωοθηκών στην φαρμακευτική αγωγή πρόκλησης ωοθυλακιορρηξίας.

Η λήψη Inofert® Combi ΗΡ ή Inofert® ΗΡ, ανάλογα με το δείκτη μάζας σώματος, συνδυαστικά με το Inofert® Plusαυξάνει το ποσοστό ώριμων ωαρίων, βελτιώνει την ποιότητά τους και αυξάνει το ποσοστό των καλής ποιότητας εμβρύων, υποστηρίζοντας πολλαπλώς  την γονιμοποίηση αφού βάζει τα θεμέλια για μία ομαλή εμβρυική ανάπτυξη.

Το Inofert® Luteal βελτιώνοντας την δεκτικότητα του ενδομητρίου και αυξάνοντας το πάχος του ενδομητρίου, προάγει την εμφύτευση. Κι έτσι, όταν λαμβάνεται Inofert® Combi ΗΡ ή Inofert® ΗΡ (ανάλογα με το δείκτη μάζας σώματος) μαζί με Inofert® Plus ( από την 1η μέχρι την 14η μέρα του κύκλου) και Inofert® Luteal  (από την 15η μέχρι την 28η ημέρα του κύκλου) αυξάνεται το ποσοστό των κλινικών εγκυμοσυνών.

Ησειρά των συμπληρωμάτων διατροφήςInofert® συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με το ΣΠΩ, ενθαρρύνει όλες τις γυναίκες που μπορεί να πάσχουν από το σύνδρομο να αναζητήσουν ιατρική συμβουλή για την αντιμετώπιση όλων των συμπτωμάτων του ΣΠΩ.

Σχετικά με την  ITFHellas Α.Ε.

ΗITF Hellas Α.Ε. – θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO  –  από την ίδρυσή της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς επίσης ιατροτεχνολογικά προϊόντα, συμπληρώματα διατροφής και καλλυντικά που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή. 

Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωσή της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας.

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει  ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής.

www.italfarmaco.gr, www.italfarmaco.com, www.inofert.gr, www.zelesse.gr, www.folivit.gr, www.iofolen.gr, www.floja.gr

ΤΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΤΟ ΜΙΑΣ ΙΣΟΡΡΟΠΗΜΕΝΗΣ ΔΙΑΙΤΑΣ

Αρ. Γνωστ. ΕΟΦ: Inofert HP:10611/28-01-2020, Inofert Combi HP:10613/28-01-2020, Inofert Plus:98478/21-12-2016, Inofert Luteal:10609/28-01-2020. Τα προϊόντα δεν υπόκεινται σε διαδικασία αδειοδότησης.

Προηγούμενο

Καλοκαιρινές διακοπές. Ποιο προϊόν να τοποθετήσω στο νεσεσέρ μου;