Μαμά διδύμων – Διπλή ευτυχία από το πρώτο λεπτό

Μαμά διδύμων

Αθήνα, 07.05.2020 – Μια μαμά γεννιέται κάθε φορά που ένα τεστ εγκυμοσύνης βγαίνει θετικό. Και αυτό γιατί από τη στιγμή που βλέπεις το αποτέλεσμα έχεις αποδεχτεί ότι η ζωή σου θα αλλάξει. Κάπως έτσι ξεκινά το ταξίδι της μητρότητας που θα σε καθορίζει για το υπόλοιπο της ζωής σου. Πόσο μάλλον όταν δεν πρόκειται για ένα αλλά για δύο μωρά! Από την ώρα που θα μάθεις τα απίστευτα νέα μέχρι την ώρα που θα κρατήσεις τα δύο μωράκια στην αγκαλιά σου, η εγκυμοσύνη με δίδυμα είναι ένα ταξίδι διαφορετικό απ’ όλα τ’ άλλα. 

Η δημιουργία μίας νέας ζωής και στην προκειμένη περίπτωση δύο, συνεπάγεται  σημαντικά αυξημένες διατροφικές ανάγκες. Η μέλλουσα μητέρα δεν πρέπει απλά να λαμβάνει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, αλλά και στις σωστές ποσότητες, καθώς η μητρική διατροφή αποτελεί τη βάση τόσο για μια υγιή κύηση, όσο και για την υγιή ανάπτυξη των νεογέννητων μέσω του θηλασμού. Την Κυριακή γιορτάζουν όλες οι μανούλες του κόσμου και με αφορμή αυτή την τόσο ξεχωριστή γιορτή, συγκεντρώσαμε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για μία μανούλα που περιμένει δίδυμα και ότι χρειάζεται να γνωρίζει για την διατροφή της.

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για την Πολύδυμη κύηση

Πολύδυμες κυήσεις είναι οι κυήσεις στις οποίες αναπτύσσονται δύο ή περισσότερα έμβρυα. Πιο συχνή είναι η δίδυμη εγκυμοσύνη η οποία εμφανίζεται σε 1 στις 100 εγκυμοσύνες. Τα τελευταία χρόνια η συχνότητά έχει αυξηθεί ως αποτέλεσμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και της αυξημένης ηλικίας τεκνοποίησης. Ειδικότερα, η υποβοηθούμενη αναπαραγωγή αντιστοιχεί στο 14% όλων των διδύμων γεννήσεων, ενώ το 45% των γεννήσεων με υποβοηθούμενη αναπαραγωγή είναι δίδυμες.

Εξ ορισμού, μία πολύδυμη κύηση είναι κύηση υψηλού ρίσκου, καθώς παρουσιάζει μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης επιπλοκών όπως προωρότητα, χαμηλό βάρος γέννησης προεκλαμψία, αναιμία και αιμορραγία μετά τον τοκετό. Παράλληλα, ιδιαίτερα αυξημένες είναι οι διατροφικές απαιτήσεις μιας γυναίκας με πολλαπλή εγκυμοσύνη, λόγω του σχηματισμού και της ανάπτυξης διαφόρων οργάνων και ιστών όπως ο πλακούντας, η μήτρα, το στήθος, ο όγκος του αίματος και φυσικά, της ανάπτυξης των εμβρύων.

Το κατάλληλο διατροφικό πλάνο μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο αυτών των επιπλοκών, καθώς βελτιώνει την ανάπτυξη των εμβρύων, αυξάνει την περίοδο κύησης και αποτρέπει την υπερβολική αύξηση βάρους της μητέρας. Οι γυναίκες που κυοφορούν δύο ή περισσότερα μωρά συνίσταται να λαμβάνουν καθημερινά ειδικά πολυβιταμινούχα σκευάσματα τα οποία διαθέτουν κατάλληλη σύνθεση ώστε να εξασφαλίσουν επαρκή πρόσληψη όλων των θρεπτικών συστατικών.

Το Iofolen Twin είναι ένα νέο μέλος της οικογένειας ειδικών διατροφικών συμπληρωμάτων Iofolen. Αποτελεί το μοναδικό εξειδικευμένο συμπλήρωμα διατροφής για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών κατά τη διάρκεια πολύδυμων κυήσεων.

Η σύνθεση του Iofolen Twin είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις πλέον πρόσφατες διεθνείς κατευθυντήριες οδηγίες αναφορικά με την διαιτητική συμπλήρωση πολύδυμων κυήσεων. Το Iofolen Twin περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, στις κατάλληλες ποσότητες ώστε να θωρακίσει την έγκυο από πιθανές επιπλοκές. Περιέχει, μεταξύ άλλων, προσαρμοσμένες δόσεις Φυλλικού οξέως, Σιδήρου & Βιταμίνης D, ώστε να προστατέψει από τον αυξημένο κίνδυνο σιδηροπενικής αναιμίας και συγγενών ανωμαλιών στο έμβρυο (όπως οι δυσπλασίες νευρικού σωλήνα), που παρατηρούνται στις πολύδυμες κυήσεις. Παράλληλα, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης  σοβαρών επιπλοκών όπως προωρότητα, προεκλαμψία και χαμηλό βάρος γέννησης των νεογνών που σχετίζονται με την ανεπάρκεια Φυλλικού οξέως και Σιδήρου, συντελώντας κατ’ αυτό τον τρόπο στην καλή έκβαση της εγκυμοσύνης και στην γέννηση 2 (ή περισσότερων) υγειών βρεφών.

Χρόνια πολλά στις μανούλες όλου του κόσμου!!!

____________________________________________

Σχετικά με την  ITF Hellas Α.Ε. 

Η ITF Hellas Α.Ε – θυγατρική και μέλος του πολυεθνικού ομίλου ITALFARMACO –  από την ίδρυση της, το 1998 έως και σήμερα, αναπτύσσει, εμπορεύεται και προωθεί πρωτότυπα φαρμακευτικά προϊόντα που συμβάλλουν στην καλύτερη υγεία του σύγχρονου ανθρώπου, παραμένοντας αφοσιωμένη στο Όραμα για φροντίδα και σεβασμό στη ζωή.  Η ευρεία και διαρκώς εμπλουτιζόμενη γκάμα των προϊόντων της, σε συνδυασμό με την ιδιαίτερη επικέντρωση της στην Υγεία της Γυναίκας, αλλά και τις ηθικές εταιρικές πρακτικές αποτελούν τα βασικά στοιχεία της φιλοσοφίας της εταιρίας. 

Η διαρκής έρευνα, καινοτομία και οι σημαντικές επενδύσεις στην ανάπτυξη νέων προϊόντων έχουν δημιουργήσει ένα σημαντικό portfolio για την ITALFARMACO που καλύπτει  ένα ευρύ φάσμα φαρμακευτικών σκευασμάτων και προϊόντων για αρκετούς τομείς όπως η Γυναικολογία-Μαιευτική, η Ενδοκρινολογία, η αντιμετώπιση της Οστεοπόρωσης, η Νευρολογία και σχετικές παθήσεις, όπως επίσης και η αντιμετώπιση ορισμένων παθήσεων στον τομέα της Ψυχιατρικής. 

www.italfarmaco.gr, www.italfarmaco.com, www.inofert.gr, www.zelesse.gr, www.folivit.gr, www.iofolen.gr, www.floja.gr

Προηγούμενο

Ευαισθησία των μαστών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζει μια γυναίκα

ΕΙΣΑΙ ΓΥΝΑΙΚΑ: Φρόντισε τον εαυτό σου!

Επόμενο